物理学科進学内定者へのサービスについて

tosho-logo  update: 2016.9.6

理学部物理学科への進学が内定した学部生の方は、10月1日より物理学科所属学部生と同等の条件で物理学図書室を利用することができるようになります。
Equal lending conditions as applied to the Department of Physics affiliates shall also be applied to the second-year undergraduates who are tentatively decided to proceed to the Department of Physics, Faculty of Science.

利用時間 Opening hours

午後5時以降も図書室を利用できます。 Those students can use the Library after 5:00p.m.

カウンターサービス  9:15-17:00 (12:30-13:30カウンター休止) / 17:00-22:30
 Open Hours 9:00-22:30 (Library counters are temporarily closed 12:30-13:30)
 入室手続き:特になし   Entering the library : No procedure required.
 開室予定カレンダー Library calender

資料の貸出 Borrowing
図書:5冊まで 2週間 / CD-ROM、AV資料:6点まで 2週間
製本雑誌:10冊まで 即日 / 未製本雑誌:即日返却

Books: 5 items / 2 weeks/ 1 renewal
 Audio visual materials: 6 items/ 2weeks/ renewal not allowed
 Journals must be returned by closing time on the same day.
 Bound Journals: 10 items
 Unbound issues: No limit on number of items

• 貸出手続き:借りたい資料をカウンターにお持ちの上、ICカード学生証を提示してください。
    Borrowing : Present your ID card at the service desk.
  • 返却はカウンターへ。閉室時は返却ポストをご利用下さい。 (未製本雑誌・CD-ROM等はポストに入れないでください)
    Return materials to the service desk during library hours.
    After hours: Drop materials into the return box. Please do not drop CD-ROMs, unbound journal issues and other fragile materials into the return box.
  • 図書は駒場図書館でも返却できます。 You can return books at Komaba library.
  • 希望図書が貸出中の場合は、予約可能です。カウンターまたはWeb予約システムでお申し込み下さい
    When a request book borrowing, it's possible to make a reservation. Please apply by service counter or web reservation system.

詳しい利用条件はこちら More detail
※物理学図書室では進学内定者への図書・文献の取寄せサービスは行いません。駒場図書館にご依頼下さい。
※ILL Service : Please apply to Komaba library.

物理学図書室ホームページへ