図書購入リクエスト

tosho-logo
update: 2016.9.2

図書室では専攻所属者からの図書購入リクエストを受け付けています。

リクエスト方法

MY OPAC の「図書購入希望」から申し込む
「図書購入希望」から申し込むことができます。備付希望場所で「理物理」を選択してください。
総合図書館、駒場図書館、柏図書館への購入希望も申し込み可能です。

図書室で「購入希望図書申込用紙」に記入して提出する

メールで申し込む
宛先:tosho@phys.s.u-tokyo.ac.jp (アットマークを半角になおしてください)
メール本文には次の項目を記入してください。
・図書の情報
・希望理由(図書室に備えるべき理由を詳細にお願いします)
・所属・身分・氏名
・連絡先
・結果のお知らせを希望するかどうか
・購入時の優先予約を希望するかどうか

予算に限りがありますので、必ずしもご希望に添えない場合があることをご了承ください。
なお、大学院生の方は、研究室で購入するかどうかを含め、事前に指導教員にご相談下さい。

Request for a book purchased

Students, faculty members and staff of the Department of Physics can request books to be considered for purchase.

• How to request a book purchase

Please apply from “Request for a book purchase” on MYOPAC.
You can apply from “Request for a book purchase” on MYOPAC.  Please select “Science and Physics” for the desired location to place purchased books.
You can also apply for a book purchase request to General Library, Komaba Library, and Kashiwa Library.

Please fill out and submit “Application for book purchase request” at the Library.

Apply for a book purchase by email.
Email Address: tosho@phys.s.u-tokyo.ac.jp (Please convert @ to a single byte character.)

Please include the following items in the email body.

• Information of the book requested to be purchased
  • Reasons why you wish the book to be considered for purchase
  • Your affiliation, status and full name
  • Your contact details
  • Whether you wish to be known of the result or not.
  • Whether you wish to make a priority reservation at the time of purchase or not.
    Since we are on a limited budget, please acknowledge that we may not necessarily be able to meet your requirements.

物理学図書室ホームページへ